måndag 18 maj 2009

Har du något förkylningstips?


Ligger under mitt fiberfylldatäcke (har bojkottat dun, sedan jag såg hur de handplockade de levande stackars fåglarna) och inser att det kommer bli en till dag i sängen. *Gud va träligt* Men förkylningen har tagit ett stadigt tag om mig. Jag har försökt mina vanliga huskurer, dricka först en kopp med te och honung. För att sedan svälja en matsked ren honung, smörjer halsen bättre än halstabletter, men smakar pyton. Därefter har jag överdoserat C-vitamin som min kära mor säger jag ska göra varje gång jag blir sjuk, har inte hjälpt. Sedan har jag tagit naproxen är klart bäst av alla värktabletter. Men det tog jag för att jag fick besök av det där jobbiga saken som männen är skonade ifrån men vi kvinnor får dras me 12ggr per år. Är det inte orättvist? Ja, jag blir gnällig när jag är sjuk, inte bara lite :P När jag har stoppat in papper i näsan och harklar och hostar me slem i halsen känner man sig inte så vacker. Därför behöver man ju höra hur vacker (även om sambon ljuger) och hur älskad man är. Jag blir lite kramsjuk me när förkylningen är som värst. Men förstår inte riktigt när Calle säger till mig att hålla avstånd och hotar me att lägga sig på soffan. Hmmm Har du nått tips på någon huskur så snälla hjälp....är så tråkigt att bara ligga här i sängen ju....

4 kommentarer:

 1. Vitlök är det bästa.. :D

  SvaraRadera
 2. Finns inget som botar, bara lindar...
  Lagom varm mjölk med honung (ca 35gr)
  Bafusin är också bra.
  Att gurgla lite sprit kan också hjälpa.
  Lyssna på radio Örebro. De brukar ha bra tips! :-)

  SvaraRadera
 3. Te, whisky och lite vitlök ska visst göra susen (i samma mugg förstås:-)). Fina utmärkelser ni fick på er första utställning med Feng, grattis!

  SvaraRadera
 4. Att äta vitlök ska visst vara bra. Min kära mor hade vitlök i en halsduk lindat runt halsen när hon var sjuk när jag va liten. Ska blanda i rejält me vitlök i maten får se om det kan göra susen. Sedan ska jag försöka få i mig lite sprit och gurgla i halsen. Det positiva är att jag känner ingen smak så jag kan nog till och me prova whisky som jag i vanliga fall inte riktigt kan få i mig. Tack för tipsen :)

  SvaraRadera